Vzglavniki in otroci

Ko imate doma dojenčka, sigurno gledate na to, kako vaš otrok spi. Vsi vemo, koliko noči lahko prebudimo, ker naš dojenček ne spi. Kaj pa ko naš otrok postane najstnik? So vam še pomembni vzglavniki in vzmetnice? Pri nas je bilo tako, da ko je naš otrok postal najstnik, smo vedeli, da mora imeti pravilno vzglavnik in vzmetnico, kar je bilo pomembno zaradi njegovega razvoja in rasti. Tako na to nisem nikoli pozabila. 

Gledala sem na to, da so se pri nas redno na dve leti zamenjali vzglavniki. Nekako tako so nam tudi svetovali prodajalci in seveda sem upoštevala njihov nasvet. Pri mojem sinu je bilo to še bolj pomembno, ker je imel določeno alergijo in so pri njemu bile problematične pršice. Tako sem ga morala včasih opazovati, če mu pršice delajo težave. Ko sem videla, da njegove noči niso več tako mirne in da se mu ponoči namaši nos, sem odreagirala tako, da sem mu šla kupit novi vzglavnik. Pri otrocih so ležišča in vzglavniki še kako pomembni in tega bi se morali zavedati vsi starši. 

Vzglavniki in otroci

Kot mama redno skrbim, da so postelje vedno čiste. Veliko mi pomeni, da vem, da vsi skupaj spimo dobro in zdravo. Nikakor si ne predstavljam, da so naši vzglavniki in ležišča stari več kot 10 let. Sem že slišala za ljudi, ki imajo tako stare vzglavnike, ker se enostavno ne morejo ločiti od njih, ker jim odgovarjajo. Jaz pa sem drugačnega mišljenja, kajti prepričana sem, da se naše telo z leti spreminja in da moramo vzglavnike menjati že samo zaradi higiene. Vsak dela tako, kot mu odgovarja in kakor čuti. Sama pa vem, da bom še naprej gledala na to, da so naša ležišča udobna, čista in zdrava. Seveda pa so mi vzglavniki pri tem najbolj pomembni, ker nam ponoči določijo lego telesa. …

Read the article.

Kako pomembna je dobra postelja?

Skozi oglase in raziskave se veliko učimo o pomembosti dobre, kvalitetne vzmetnice, le malo kdaj pa se omenja pomembnost same postelje oz. okvirja. Postelja oz. njen okvir je prav tako izredno pomemben dejavnik pri doberem spanecu pa se tega sploh ne zavedamo. Pogosto, ko se odpravimo v trgovino, se fokusiramo le na estetski vidik in velikost. Zanima nas, kako bo postelja izgledala v naši spalnici in kako se bo skladala z našim ostalim pohištvom. Nekateri ljudije si želijo točno določenega dizajna. V zadnjih letih so vedno bolj priljubljene tudi t. i. “king size” postelje, kjer lahko dve osebi spita zares udobno. Pa vendar, mnogi ljudje se odločajo za postelje malo manjših velikosti, ker v svojem stanovanju enostavno nimajo prostora, da bi lahko bila postelja takšne velikosti uspešno nameščena. 
Vidik kvalitete pa pogosto izpustimo, zato svetujemo, da se osredotočite na naslednjih nekaj karakteristik in s pomočjo tega članka izberete posteljo, ki bo hkrati estetsko privlačna in kvalitetna:

1. Bodite pozorni na material okvirja. Če boste kupili les, ki bo zelo krhek, obstaja velika možnost, da se bo vaša postelja na neki točki zlomila oz. boste imeli ves čas težave pri prileganju vzmetnice postelji. 

2. Pri nakupu bodite pozorni, da bo vaša postelja primerne velikosti za vzmetnico, ki se vam popolnoma prilega. Tudi pri vzmetnici je pomembno, da si vzmamete dovolj časa za premislek, kaj je tisto, kar si želite. Nekaterim ljudem bolj ustrezajo trde vzmetnice, drugim mehke. Za pomoč lahko poprosite tudi ponudnike vzmetnic, ki vam bodo z največjim veseljem svetovali pri izbiri. 

Kvaliteten in premišljeno izbran okvir za posteljo in vzmetnica bosta skupaj tako tvorila točno tisto, kar potrebujete. Svetujemo, da si pri nakupu vzamete nekaj več časa in dobro premislite, kaj si želite. Pri tem se lahko obrnete na strokovnjake in strokovnjakinje oz. si več o ponudbi določenih ponudnikov preberete na spletu. Dobra postelja je zlata vredna in bo pomembno vplivala na vašo kvaliteto življenja. 

Kako pomembna je dobra postelja?

Read the article.

Poletne počitnice in kampiranje

Poletne počitnice in kampiranje

Naša družinska tradicija je poletno kampiranje. Tako vsako leto gremo na kampiranje. Ne bom rekla, da je to edini naš dopust, je pa obvezni dopust, ki ga nikoli ne pozabimo. Včasih se odločimo, da gremo na kampiranje za več dni, včasih pa samo za nekaj nočitev, lahko tudi samo dve nočitvi. Čisto dovolj, glavno je, da na kampiranje gremo. 

Letos so moji otroci izrazili željo, da bi šli na dopust v hotel. Moram priznati, da sem bila presenečena, ko pa sem malo bolj razmislila, sem jih razumela. Tudi oni bi radi enkrat doživeli, kako je preživeti dopust v hotelu. Tako sva se z možem pogovorila in naredila plan. Odločitev je padla, da gremo najprej na kampiranje za nekaj dni, potem pa v hotel. Ker se imamo na kampiranju vedno lepo, smo se imeli lepo tudi tokrat. Da ne bi bilo prenaporno, smo dopust razdelili na dva dela. Kampiranje je prišlo na vrsto na začetku počitnic, dopust v hotelu pa na koncu. 

Seveda so otroci komaj čakali dopust v hotelu in ga tudi dočakali. Mene pa je zanimalo, kako bodo odreagirali in kako se bodo imeli. Prvi dan jim je bilo vse zanimivo, potem pa so začeli pogrešati kampiranje. Po eni strani sem to pričakovala, kajti kampiranje je svoboda, lahko počneš kar želiš in imaš cel dan, da si razporediš stvari, kakor paše tebi. Pri hotelskem dopustu pa si malo vezan na hrano. 

Tako so moji otroci na koncu ogotovili, da je v hotelu lepo, ampak je kampiranje boljše, bolj zabavno in sproščeno. Tako bomo z kampiranjem nadaljevali in prav vesela sem, da tudi oni tako razmišljajo, ker lahko bi rekli, da je dopust v hotelu lepši in jaz bi to razumela. Ker pa že od malega kampiram, vem, da je zame kampiranje najlepši dopust, ker se lahko naužijem svobode, čistega zraka in narave. …

Read the article.

Kava je že od nekdaj zelo pomemben del mojega dneva

Kava je že od nekdaj zelo pomemben del mojega dneva

Kava je nekaj, kar sem začela piti že v srednji šoli. Nekako sem vedno prihajala utrujena iz službe in mama mi je vedno skuhala kavo, ki me je malo zbudila. Od takrat naprej sem se nekako navadila, da spijem več kav na dan. Na faksu sem imela seveda še večji problem, saj sem ostajala res zelo zgodaj, ker sem delala in potem popoldne sem imela še faks. Med samo službo in pa med samim faksom sem res morala spiti veliko kave, zato da sem zdržala čez cel dan. Tisto obdobje mojega življenja je bilo res zelo težko in takrat sem lahko spila tudi po 5 kav na dan.

Čez čas sem se malo ustavila in ko sem se preselila k fantu, sem spet nadaljevala s kavami. Spila sem po 2 do 3 kave na dan in potem sem res hitro opazila, da sem se odvadila piti kavo zaradi tega, ker je bila tretja kava že skoraj preveč zame. Po ena strani sem bila zelo vesela, da nisem morala več spiti kot toliko, saj ni ravno najbolj zdravo, da spiješ toliko kav na dan. Dejstvo pa je, da je trenutno moja rutina taka, da spijem zjutraj kavo predno grem v službo in potem po malici spijem še eno. 2 kavi sta popolnoma dovolj za moj sistem in za to, da pridem čez celotni dan. Še vseeno pa moram priznati, da je kava zelo velik del mojega življenja oziroma mojega dne. Brez kave skorajda ne morem funkcionirati normalno, saj sem zaspana in konstantno samo razmišljam o temu, kaj bi me lahko zbudilo. Ko spijem svojo prvo kavo, se mi misli nekako zbistrijo in se lahko fokusiramo na tisto, kar moram narediti. Se mi zdi, da je to zelo dobro, da mi kava omogoči to, da se fokusiram na delo in te ne razmišljam o drugih stvareh. Predvsem pa sem zelo vesela, da je kava tista, ki me zbudi zato, da lahko grem čez celoten dan brez kakršnih koli problem.…

Read the article.

Pegasti badelj je lahko zelo dobro prehransko dopolnilo

Nekaj časa nazaj se je moja teta odločila, da bi zelo rada poskrbela za svoje telo, saj je bila pri zdravniku in je ugotovila, da ni vse tako dobro, kot je mislila, da je. Tega se je definitivno zelo ustrašila in jaz sem izvedela na vsak način nekako pomagati. Začela je po spletu brskati in iskati različne opcije, kako bi lahko izboljšala svoj imunski sistem, prav tako pa vse ostalo, kar ni v redu. Povedala mi je približno, kaj vse bi rada izboljšala in omenila je tudi jetra.

Pegasti badelj je lahko zelo dobro prehransko dopolnilo

Nisem vedela, da ima problema z jetri in ravno zato sem ji takoj priporočala pegasti badelj, saj je to prehransko dopolnilo, ki ga lahko jemlje vsak dan brez kakršnega koli problema. Pegasti badelj je definitivno nekaj, za kar je ona prvič slišala in zato sem ji morala malce obrazložiti, kaj to sploh je in kako to deluje. Ko je slišala vse informacije, ki jih je želela vedeti, je seveda takoj šla v trgovino in pegasti badelj tudi kupila. Ko mi je omenila, da je šla v trgovino in kupila pegasti badelj, sem jo takoj ustavila in sem ji rekla, da naj ne kupuje tega v trgovini, ampak pojdi v lekarno, kjer boš lahko dobila neko konkretno prehransko dopolnilo. Priporočila sem ji, naj izbere znamko Naturamedica.

Potem pa me je seveda vprašala za nasvet in tako sem šla z njo v lekarno, kjer se skupaj kupila ta pegasti badelj. Teta je bila zelo vesela. Zdaj je končno začela skrbeti za svoje telo in to jo je nekako pomirilo. Bila je res prepričana, da bo pri naslednjem zdravniškem pregledu definitivno boljše, kot je bila do sedaj. Seveda sem bila zelo vesela zanjo, saj je začela zelo lepo skrbeti zase in to je bilo zelo pomembno zato, da ostane zdrava, saj postaja starejša in to je definitivno prvi znak problemov. Ravno zato sem zelo vesela, da je začela vsaj jemati pegasti badelj, saj je to zelo lep začetek.…

Read the article.

Rak, bolečina in strah

Vsak se dobro zaveda, kako je lahko rak grozna bolezen in bojevanje z to boleznijo pusti posledice. Pri nas v družini do sedaj nihče ni imel raka, sam pa sem nevarno znamenje odkril čisto po naključju, ko mi je privat zdravnik pregledal ušesa. Seveda sem bil jezen najprej na mojega osebnega zdravnika, kako tega nevarnega znamenja ni opazil. Vendar ppo drugi strani hvaležen privat zdravniku, ki je odreagiral takoj in že sem imel operativni poseg, da so mi nevarno znamenje odstranili. 

Čakal sem na izvide, ker še nisem vedel, ali je rak ali ne. No, pa so prišli pozitivni izvidi, da gre za raka. Tisti dan sem bil zrušen. Čeprav so mi povedali, da moj rak ni nevaren in da ne gre v notranjost, me je to zlomilo. Ker sem to novico vedel samo jaz, je bilo še toliko težje. Kajti doma sem se moral pretvarjati, da je vse ok, pa ni bilo. Od zunaj sem bil videti nasmejan, znoraj pa je hotelo raztrgati. Kako zelo sem si želel deliti informacijo, vednar sem se hkrati zavedal, da bi se moji družinski člani sekirali čisto po nepotrebnem. Tako sem novico, da je znamenje bilo nevarno, zadržal zase. Po določenem času, ko sem že mislil, da sem ok, pa je prišlo za mano. 

Rak, bolečina in strah

Vsak dan sem bil utrujen in nisem vedel, kaj se mi dogaja. Potem pa sem se odločil, da vseeno poiščem osebo, kateri bom lahko zaupal svojo zgodbo, ker sem bil prepričan, da me ta moj rak mori. Imel sem prav. Preko spleta sem našel psihologa, ki sem mu povedal svojo zgodbo. Imel sem 8 pogovorov in lahko rečem, da sem sedaj ok. 

Nimam več potrebe, da bi komu povedal za svoje zdravje. Z lahkoto lahko rečem, da je rak zgodovina in jaz sem šel po moji poti naprej. Ali mi je rak spremenil življenje? Lahko rečem da mi je, ker sem moral vse to predelati in danes bolj cenim svojo kožo in svoje zdravje.…

Read the article.

V nova garažna vrata je šlo veliko premislekov

Kakšen mesec dni nazaj, smo si začeli pri hiši graditi prizidek, kateri pa bi služil kot garaža. Tako pa smo sedaj že komaj čakali, da bo ta prizidek končan, saj bomo nato lahko končno postavili avto v to novo garažo, pod streho. Sedaj pa je bilo potrebno na tej garaži le še namestiti garažna vrata. Najprej pa smo se morali doma sploh odločiti, kakšna garažna vrata bi sploh imeli.

Tako pa smo o temu že razmišljali, tako da bi približno vedeli, kaj bi inštalirali, ko bo prišlo do tega. Tako pa smo se sprva odločali med različnimi mehanizmi, kako se garažna vrata odpro. Tako pa se nam je zdelo, da bodo tista garažna vrata, katera se odpirajo navznoter, ter nato zavijejo pod strop, najboljša, saj bomo s takšnimi vrati prihranili največ prostora. Prav tako pa so takšna garažna vrata, ki se odpirajo navzgor, še najbolj standardna, kar pa nam je bilo zelo všeč.

Nato pa smo morali še nekoliko premisliti estetiko samih garažnih vrat. Tako pa se nam je sprva zdela zelo dobra ideja, da bi naša garažna vrata imela okno, vendar takšno steklo, ki bi bilo zgolj prosojno, tako da bi skozenj šla zgolj svetloba in se ne bi videlo skozi. To pa smo želeli zato, ker smo želeli čez dan imeti nekaj naravne svetlobe v garaži, saj nismo imeli nobenega drugega okna v temu prostoru.

V nova garažna vrata je šlo veliko premislekov

Na koncu pa smo se morali le še odločiti za barvo garažnih vrat in pa vzorce. Glede na to, da pa smo hoteli, da bi bila garažna vrata istega izgleda, kot vhodna vrata, smo se odločili, da jih bomo obarvali v barvo hrastovega lesa in pa nato dali gor tudi vzorce, kot jih imajo kakšna lesena vrata. Tako pa bi se garažna vrata zelo lepo prilegala k vhodnim vratom, ter tako ne bi pretirano izstopala.…

Read the article.

Razne begonije sem imela v letnem vrtu

Imela sem restavracijo, ki je bila locirana v vaškem okolju. Restavracija je bila v stari kamniti hiši. Okolico hišo so krasile lepe begonije, ki so bile posajene v rjave lonce. Zunaj sem naredila letni vrt, ki ga je prekrivala vinska trta. Pod njo so bili nameščeni stari vrtni stoli in mize iz kvalitetnega lesa. Pod letno teraso sem namestila veliko lončnic z različnimi cvetočimi rožami. Najbolj so mi uspevale oziroma tudi cvetele begonije v rdeči barvi. Te rože niso zahtevale veliko nege, samo niso se smele preveč zalivati. Posadila sem jih v šoto in uporabljala različne dodatke za zalivanje in lepše cvetove. Ker so bile nameščene pod letni vrt, do njih ni prišlo direktno sonce. Samo dve roži oziroma lončnici sem imela na soncu, pa begonije tam niso v redu uspevale. Ker so begonije trajnice sem lahko vse te lonce v zimskem času pospravila na toplo v garažo. Ker imam restavracijo v mediteranskem okolju, imam lahko rože dolgo časa zunaj. Gomolje nato v januarju presadim oziroma jih očistim ter zavijem v papir. Marca pa jih že lahko posadim v lonce. Tako imam ves čas begonije vseh barv.

Razne begonije sem imela v letnem vrtu

Gostje so navdušeni nad lepoto cvetočih rož, ki so povsod po oknih, pred vrati in v okolici hiše. Letos pa sem si privoščila še bolivijske begonije, ki imajo rdeče zvončaste cvetove. To vrso begonij pa imam locirano bolj na sončni legi, ker prenesejo več sonca. Zalivam jih dva krat na teden in odstranim odmrle cvetove. Večina jih tako samo odpade. Res je, da imam zaradi rož kar veliko pometanja okoli hiše, vendar to ne odtehta lepote. Res sem ljubiteljica rož, zato si vsako leto kupim še kakšno vrsto rastlin več. Nekaterim gostom pa begonije tudi podarim. Tudi za rojstni dan običajno za darilo dam še zraven rožo v lončnici. Vsak je vesel prekrasne rože.…

Read the article.

Varstvo pri delu je res zelo pomembno, ko pride do zaposlitve

Danes se človek skorajda ne more zaposliti brez zdravniškega pregleda in varstva pri delu. Varstvo pri delu je res zelo pomembno za čisto vsakega posameznika, da to seveda opravi, če želi, da svoje delo opravlja, kar se le da varno.

Varstvo pri delu je za čisto vsako delovno mesto drugačno. Cilj varstva pri delu pa je definitivno za vsako delovno mesto enako in to je to, da ljudje delajo v karseda varnem okolju oziroma da znajo odreagirati, ko pride do kakršnekoli nesreče in da se varno spravijo iz te nesreče. Varstvo pri delu je definitivno nekaj, kar ni tako težko opraviti. Potrebno je le, da se dobro posluša ter da se človek zaveda v kakšnih okoliščinah bo delal.

Varstvo pri delu je res zelo pomembno, ko pride do zaposlitve

To je res čisto vse, kar želijo ljudje doseči za varstvo pri delu. Varstvo pri delu se po navadi izvaja na tistem podjetju, kjer bomo delali. Gre za eno kratko predavanje, ki res ne traja tako dolgo in na koncu se izpolni nekaj listov, ravno toliko, da tisti predavatelj vidi, da smo poslušali do predavanje. Ko smo odgovorili na vsa vprašanja. Seveda to oddamo in lahko kar rečemo, da smo opravili varstvo pri delu.

Zelo pomembno je seveda to, da se vsak delodajalec zaveda, da potrebuje čisto vsak delavec varstvo pri delu in prav tako potrebuje tudi zdravniški pregled. Zelo pomembno je, da je delavec zdrav in da je sposoben opravljati svoje delo, hkrati pa, da je delavec sposoben se rešiti iz kakršnekoli situacije ter da razume, v kakšnih okoliščinah dela. Zelo pomembno je, da se delavec zna odzvati, ko pride do kakršnekoli nesreče ali kar koli drugega. Ravno, zato je tukaj varstvo pri delu. Varstvo pri delu je tukaj zato, da lepo seznani delavca s čim vse se lahko sooči v tem delovnem okolju in kako se iz tega lahko reši.…

Read the article.

Najem telefonske centrale je bil dobičkonosen za podjetje

Naše podjetje je skozi leta sedaj dobilo že kar veliko prometa, ter še vedno narašča, saj je povpraševanje po naših storitvah čedalje večje. Povečevanje prometa v našem podjetju pa pomeni, da na naš naslov prihaja čedalje več klicev, kjer zaradi neorganiziranega telefonskega sistema, skoraj da ni mogoče sprejeti vseh. 

Najem telefonske centrale je bil dobičkonosen za podjetje

Tako pa smo vedeli, da bo potreben najem telefonske centrale, saj je dohodnih klicev v podjetje že preprosto preveliko. Z organizirano telefonsko centralo, pa bi te klice lahko preusmerili, tako da bi vse skupaj malo bolj razporedilo, ter bi lahko tako na dan sprejeli veliko več klicev, bodi si strank, podi si morebitnih biznis partnerjev.

Namen telefonske centrale pa je ta, da, kot smo že rekli, sprejemajo dohodne klice, nato pa se te klice razporedi k drugi liniji, glede na vzrok klica. Torej veliko klicev je lahko vezanih na storitve, ki jih ponujamo, kar pa bo šlo na drugo linijo, kot pa morebitna pritožba. Prav tako se velikokrat pojavijo klici, kjer si razna podjetja želijo sodelovati. Zaradi te raznolikosti klicev, pa je bil najem telefonske centrale že res obvezen.

Ker pa sedaj na dan sprejmemo več klicev, saj nam je najem telefonske centrale to omogočil, je to posledično pomenilo, da imamo sedaj še več prometa v podjetju. To pa zato, ker se večina ljudi za storitve želijo zmeniti preko telefona. To pa je razumljivo, saj okolje, v katerem danes živimo, to omogoča, saj je danes že skoraj vso poslovanje vezano na klice, kajti to je najhitreje. Zato pa se tudi povpraševanje po telefonskih centralah povečuje, saj je najem telefonske centrale lahko zelo pomembno za podjetje, saj mu lahko prinese ogromno novega prometa.

Tako pa je bil, s strani našega podjetja, najem telefonske centrale zelo dobra in dobičkonosna ideja, katera se je torej definitivno splačala, saj je prinesla ogromno prometa, sprva pa nam je omogočila obvladovati dotedanje klice strank.…

Read the article.