Izpraznjen akumulator avtomobilu več let nazaj in danes

Po tem, ko sem se ne dolgo nazaj ustrašila, da se je pokvaril akumulator v avtomobilu, sem se spomnila prigod, ko se je že dolgo nazaj komu akumulator zelo pogosto izpraznil. Najhujše je bilo, ko se je to zgodilo sredi zime. Še dobro, da so vsaj mobiteli takrat že obstajali. Sem ter tja mi kakšno takšno zgodbo povesta moj starša, kako so potem to urejali. Že takrat, ko sem bila mlajša, je bilo časovno potratno, da smo uredili izpraznjen akumulator, pa smo imeli mobitele. Kaj šele, ko so to morali urejat naši straši brez telefonov. Nočem si niti predstavljati.

Enkrat vem, da smo zamudili polovico dogodka v bližnji diskoteki, ker se nam je to zgodilo. Potem smo iskali treznega prijatelja, da se je lahko pripeljal do nas in smo lahko priklopili naš akumulator na njegovega, da se je napolnil. Danes je vse to mnogo lažje. Imaš štiriindvajseturne pomoči. Avtomobili so mnogo boljši in akumulator je danes v novejših avtomobilih tudi popolnoma drugačna zgodba. Nič se ne more več kar tako popraviti razen v mikro procentih, ko gre za kakšno napako ali pa se akumulator še tako obrabi, da naredi svoje tudi čas.

Me pa fascinira, do kam vse, je že prišla tehnologija v dvajsetih letih in kam šele bo. Včasih me kar prešine, kakšna futuristična misel, kljub temu da smo še daleč od tega. Sicer če bi imel film nazaj v prihodnost prave napovedi, bi danes že imeli leteče avtomobile in vem še, kaj vse pa jih žal še nimamo. Razen to, da se sedaj na veliko razvijajo avtomobili, ki ne bodo potrebovali voznika. Včasih si res želim, da bi to že obstajalo. Vsaj takrat, ko sem zelo utrujena za vožnjo. Me prav zanima, kakšen akumulator bo imel avto, ki ne bo potreboval voznika.