Naklon in žlebovi

Vsi vemo, kako pomembni so žlebovi pri hiši in kako dobro je da so kvalitetni in pravilno montirani. No, pri nas se je zgodilo ravno to. Človek želi prihraniti nekaj denarja in poliče znanca, da bi ti montiral žlebove, na koncu pa si naredi dvojni strošek, ker so žlebovi napačno montirani. 

Sprva, ko smo začeli živeti v hiši tega sploh nismo opazili, da žlebovi ne bi bili pravilno montirani, kasneje pa smo vedno bolj bili pozorni po dežju, ker se nam je zdelo da nekaj ni v redu. Na kar je mož vzel lojtro in preveril, kako so žlebovi montirani. Ugotovil je, da na obeh straneh voda zastaja in posledično zato so se žlebovi uničevali, nikoli pa nam ni primanjkovalo komarjev, saj so imeli lepe pogoje, da so se razvijali, če dolgo ni bilo dežja, tako je v žlebovih voda ostajala.

Takoj sva vedela, da so žlebovi nepravilno montirani in da nimajo pravilnega naklona. Še takrat se spomnim moža, ko je rekle, mar bi žlebovi puščali in bi bil manj jezen, kot pa to, da nimajo pravilnega naklona. Sprva nisva vedela, ali naj pokličeva znanca ali naj raje najdeva strokovnjaka, da nama to uredi. Odločila sva se, da so žlebovi le pomembni pri hiši in če jih ni znal pravilno montirati znanec jih bova sedaj dala popraviti strokovnjakom. 

Ta dan nisva bila dobre volje, kajti toliko nepotrebnega dela in stroška ko sva imela, ga res ne bi bilo treba, tako je strokovnjak rekel, da žlebovi nimajo nobenega naklona in da slej ko prej bi imela še večje težave. Tako je žlebove popravil, ne boste verjeli dela je bilo za dva dni in račun ni bil nizek. Prav prespati sva morala te dva dni, da nisva jezna poklicala znanca, kako so bili žlebovi montirani. Ker pa sva vedela, da s tem ne bova rešila nič, ga nisva poklicala.