Oljčno olje je najbolj zdrava vrsta olja

Kar nekaj let smo v naši domači kulinariki vedno uporabljali razna rastlinska olja, predvsem sončnično. Tako pa nam je takšno olje vedno čisto zadostovalo, vendar pa se je vse spremenilo, ko nam je enkrat sosed dal za poskusiti oljčno olje. Tako pa nam je takrat rekel, da naj ga malo preizkusimo in bomo videli, če nam bo morda všeč.

No tako pa smo ga res poskusili, ter smo lahko potem hitro videli, oziroma okusili, da je to olje res veliko boljše kot katerokoli drugo. To pa zaradi tega, ker je oljčno olje dajalo naši hrani veliko boljši okus. Ta okus pa se je poznal predvsem po temu, da je bila hrana veliko bolj sveža, kjer pa je ta svežina prišla iz priokusa po oljkah, kar pa smo res oboževali.

Oljčno olje je najbolj zdrava vrsta olja

Zato pa se je oljčno olje nato tudi zelo dobro prilegalo kakšnim omakam in solatam, saj smo jih lahko s tem priokusom zelo lepo popestrili, kar pa nam je nato popestrilo marsikatere jedi, ki smo si jih doma pripravljali.

Če pa gledamo s stališča zdravja, pa smo po nekaj zanimanja tudi izvedeli, da je oljčno olje najbolj zdravo olje. To pa nam je pomenilo kar veliko, saj smo bili doma zelo veliki ljubitelji nad hrano, pripravljeno z oljem, kjer pa smo vedeli, da olje ni ravno najbolj zdravo. Ker pa je oljčno olje veliko boljše kar se tiče zdravja, pa nas sedaj ne rabi več tako skrbeti glede tega. Poleg tega pa je mogoče kupiti tudi ekstra deviško različico tega olja, katera pa je še bolj zdrava in pa kvalitetna, saj je takšno olje del prvega stiskanja oljk, kar pa pomeni, daje povsem naravno, ter se mu ne rabi dodajati raznih umetnih snovi. 

No tako pa je sedaj že kakšno leto dni, oljčno olje, prvo olje naše izbire v naši domači kulinariki.