Sneg in snegolovi

Ker prihajam iz mesta, kjer je kar nekaj otrok in igranje okoli hiše je stalnica, me je pošteno začelo skrbeti pozimi, ko sem jih videla, da se igrajo pred našo hišo, kajti snega je bilo na strehi ogromno, naši snegolovi pa niso bili ravno dobri. No, ne rečem, da niso bili dobri, takrat ko smo jih montirali smo izbrali res dobre, ampak po izkušnjah sledeč se niso odnesli dobro, ker jih je bilo montirano premalo. Tako je pozimi, ko je posijalo sonce zapadel sneg že parkrat padel iz strehe, ker snegolovi niso bili tako pogosto montirani na strehi.

Če živite bolj na samem, vas to verjetno ne skrbi, nas pa je začelo pošteno skrbeti, saj so se otroci pogosto igrali pri hiši in nisem bila več mirna, ker sem vedno imela v glavi, da lahko pade sneg na katera od otrok, ker snegolovi niso bili tako pogosti, kot bi morali biti. Kako sem bila jezna na monterje, samo da poberejo denar in prihranijo material, kajti bilo je dogovorjeno čisto drugače. Nisem jaz strokovnjak, da bi vedela, kakšni snegolovi in koliko jih mora biti na strehi. Takrat smo točno določili, da morajo narediti pošteno in da oni vedo kako in kaj. 

No, po tem, da nam je vsako leto padel sneg iz strehe smo videli, da nekaj ne štima. Tako sem že na oko videla sama, da snegolovi niso tako pogosti, kot so bili na drugih strehah. Poklicali smo monterje, da nam zaradi varstva otrok to popravijo, ker lahko pride do katastrofe.

Sedaj lahko mirno sedim v hiši in poslušam smeh otrok, ki hodijo okoli hiše, kajti vem, da so snegolovi pravilno montirani in da bodo zadržali sneg in da se bo ta stopil na strehi. Otroci srečni, jaz srečna, snegolovi na strehi montirani kot je potrebno, tako da ne bo katastrofe po nepotrebnem.