Superge naših otrok

Ko sedaj pogledamo naše in druge otroke, nam je kar hitro jasno, da so superge tiste, ki narekujejo stil. Pri nas doma je podobno. Enostavno nikoli več ne grem v nakupe sama, ker sigurno ne bom kupila pravih čevljev za otroke. Tako sami izbirajo katere superge bodo nosili in morajo biti točno takšne, kot so si zamislili in so sedaj in.

Včasih se mi zdi, da sem že stara, čeprav tudi sama nosim športno obutev in mislim, da sem in, vendar sem daleč od tega, kajti naši otroci točno vedo katere superge so in, tako da če nosiš druge nisi več v modi.

To mi je bilo vedno zanimivo, kako moda narekuje stil in kako hitro mladi vedo, kakšen stil prihaja in že imajo vsi takšna oblačila ali obutev. Ker sama nisem toliko seznanjena z tem, se niti ne prerekam, ko otroci potrebujejo obutev, gremo točno v to trgovino, kjer sobo dobili točno določene superge, ker drugače ne bodo zadovoljni. Nekaj časa nazaj, sem vztrajala, ker sem hotela prihraniti kakšen euro, da lahko nosijo manj popularne superge in da ni potrebno imeti točno teh, ker je razlika samo v tem, da so zvišali ceno, točno zaradi mode. Enostavno se mi to ni izšlo, če sem kupila takšno obutev, so moji otroci bili žalostni, ker enostavno niso dobili točno takšne obutve, ki je in. Takrat sem se odločila, da se ne grem več, kajti ugotovila sem, da sem zapravila za njih, oni pa so bili vseeno žalostni.

Tako danes grem v točno določeno trgovino, kupim točno tiste superge, ki si jih izberejo in sploh ne komentiram. Takrat pa so srečni, to je to. Če bi jim nasprotovala, pa bi se samo kregali  in ne bi dobili tega, kar si želijo. Danes je moda širok pojem in narekuje stil, če hočeš biti in moraš slediti modi in superge sigurno to so.